Teachers

Vele internationaal gerenommeerde leraren hebben in de loop der jaren hun weg naar Venwoude gevonden. Graag stellen we hieronder een aantal teachers aan je voor die regelmatig retraites of trainingen op Venwoude geven. Allemaal hebben ze binnen hun werkveld hun sporen ruimschoots verdiend. Allemaal worden ze van binnenuit gedreven om bij te dragen, ieder op hun eigen manier, aan de bewustwording van de eenheid en onderlinge verbondenheid van al het leven op aarde.

Al deze teachers roemen Venwoude vanwege de prachtige omgeving, het uitstekende eten en de warme zorg waarmee zijzelf en hun deelnemers hier worden omringd. De doorslaggevende factor om jaar in, jaar uit voor Venwoude te blijven kiezen blijkt echter steeds weer de onnavolgbare sfeer van spirituele diepgang te zijn die overal op het landgoed voelbaar is – de vrucht van 30 jaar samenleven en samenwerken als een Integral Practice Community.

Data en prijzen

Informatie over data, prijzen en hoe je je aanmeldt voor een retraite vind je onder Agenda.

Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Pauline Botden

Marijke, Mauk en Pauline zijn de ‘elders’ van Venwoude en de dragers van de Venwoude Sangha. Ruim 20 jaar hebben ze met elkaar samengeleefd onder de bezielende leiding van dezelfde leraar, wijlen Ted Wilson, Venwoude’s oprichter. Daarna hebben ze met elkaar opnieuw een intensieve spirituele en persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die onder meer is uitgemond in het gezamenlijke, holocratische leiderschap dat Venwoude inmiddels kenmerkt. In kwaliteit zijn ze totaal verschillend, alle drie zeer doorwrocht. Aangescherpt door hun onderlinge wisselwerking hebben ze deze voelbare kwaliteit op zichzelf moeten veroveren door langdurig, niet-aflatend en nog steeds doorgaand zelfonderzoek en oefening.

Voertaal: Nederlands

Lees meer

Jun Po Denis Kelly Roshi

Jun Po Denis Kelly werd in 1992 erkend als zenmeester van Inka Zen, een afstammingslijn in de Rinzai-traditie, door Eido Shimano Roshi van de Zen Studies Society. Van 1987 tot 1993 was Jun Po vice-abt, hoofdmonnik en vaste yogaleraar van het zencentrum Dai Bosatsu Zendo Kongo-ji in de staat New York. Hij is de ontwerper van het Mondo Zen™ Koan Process, een zeer effectieve transformatiemethode waarin traditionele oosterse zenbeoefening wordt gecombineerd met westers psychologisch inzicht.

Voertaal: Engels

Lees meer

Doshin Michael Nelson Roshi

Doshin ontving Inka, ofwel zijn erkenning als zenmeester, van Jun Po in 2011. Vanaf het begin heeft Doshin z’n leven geheel in dienst gesteld van het verfijnen en verspreiden van het licht (‘De-Light’) van Mondo Zen™ (zie hierboven bij Jun Po Denis Kelly Roshi). Doshin draagt hierbij een Integraal perspectief aan alsmede zijn diepe begrip van persoonlijke en collectieve vormen van schaduw.

Voertaal: Engels

Lees meer

Miranda Macpherson

Miranda staat bekend om de diepte van haar aanwezigheid en haar verfijnde vermogen om anderen naar een directe ervaring van het Heilige te leiden. Ze laat anderen delen in een geïntegreerde benadering van non-duale realisatie die voortkomt uit haar eigen ontwakingsproces, geïnspireerd door de stille aanwezigheid van Sri Ramana Maharshi, Een Cursus In Wonderen, diepgaande studie van de grote wijsheidstradities en meer recentelijk de Diamond Approach.

Voertaal: Engels

Lees meer

Isaac Shapiro

Isaac Shapiro is een internationaal befaamde facilitator met een fascinatie voor het leven vanuit een afstemming op de grote wijsheidstradities. Met zijn onderzoekende geest staat hij graag mensen bij die zijn interesse delen.

Voertaal: Engels

Lees meer

Pema Gitama

Pema is medeoprichtster van WildTantra, een tantrische familie van lovers, zoals zij het graag omschrijft. Sinds 1999 wijdt ze zich aan het doorgeven van de ‘Kaula of the Heart of All’, een traditie die ze ontvangt van zowel haar tantra teacher Leela als de kostbare wijsheid van Osho. Haar manier van tantraoverdracht wordt gekenmerkt door een ongetemde natuurlijkheid, liefde, scherpte en een onvoorspelbaar gevoel voor humor.

Voertaal: Engels

Lees meer

Marya Norell

Al als twintiger begon de gepassioneerde Marya Norell met het creëren van transformatieprogramma’s om mensen te ondersteunen om te ontwaken en te belichamen wie ze werkelijk zijn. In de afgelopen 16 jaar is ze zich met name gaan richten op haar missie om vrouwen te begeleiden om op hun pad van ontwaken tot volle bloei te komen.

Voertaal: Engels

Lees meer

Teja Bell

Teja Bell is een gecommitteerde beoefenaar van de Dharma en de Tao en integreert in zijn werk qigong, martial arts en genezend energiewerk. Al zijn hele leven beoefent en onderwijst hij aikido (5e dan zwarte band) en de Chinese innerlijke vechtkunsten met speciale nadruk op de genezende en herstellende werking van qigong en meditatie.

Voertaal: Engels

Lees meer

Carsten Dohnke

Carsten Dohnke is een zeer gewaardeerd en gerespecteerd leraar binnen een groeiende kring Healing Tao-beoefenaars in Duitsland, België en Nederland. Hij maakt gebruik van qigong and tai chi voor genezingswerk, het vitaliseren van de energie (van de organen) en het openen van het hartcentrum. Zijn kennis van de Tao en de traditionele Chinese geneeskunde draagt hij uit op een professionele, open en speelse manier.

Voertaal: Engels

Lees meer

Susanne Roursgaard

Opleidingen op het gebied van seksuele heelwording en de-armoring (ontpantsering).

Voertaal: Engels

Lees meer (Facebookpagina totdat website live is)

Wendy Doeleman

Tantraretreats voor jonge mensen (18-45 jaar) en voor vrouwen (alle leeftijden) onder de naam Bliss your Body.

Voertaal: Nederlands

Lees meer

Barbara Doeleman- van Veldhoven

Stiltedagen vanuit BFC Mindfulness.

Voertaal: Nederlands

Lees meer

André Platteel

Retreaites voor jongeren onder de naam Your Lab.

Voertaal: Nederlands

Lees meer